Een uitgebreid assortiment in combinatie met een deskundig advies.

21900483-soc-de-DenimExperience FW19-1600x1600px311-12-13 okt
21900483-soc-de-DenimExperience FW19-1600x1600px9

Meeuwis Schoenen mode en sport organiseert 11-12-13 okt in samenwerking met PME Legend de PME Legend Denim Experience

De PME Legend Denim Experience gaat in september van start en toert door het hele land. Op 12okt organiseert het team van PME Legend specialisten in samenwerking met Meeuwis schoenen mode en sport de PME Legend Denim Experience in Meijel. Deze dagen staan geheel in het teken van de PME Legend jeans. PME Legend specialisten zullen in samenwerking met het personeel van Meeuwis het winkelend publiek voorzien van uitgebreid advies. Daarnaast ontvangt iedere consument die een PME Legend jeans aanschaft een T-shirt cadeau! Iedere consument die deze dag voor €249,- aan PME Legend kleding aanschaft ontvangt een PME Legend cabin backpack. Bij €399,- een gratis leren aktetas en bij €499,- een gratis leren weekendbag t.w.v. €349,-!

 

PME Legend FW19 collectie geïnspireerd op vliegtuigkunst en poolexpedities

Nieuwe collectie zoekt onverwachte relevantie tussen twee design thema’s

Het Nederlandse kledingmerk PME Legend brengt een hommage aan de cargo piloten uit de vorige eeuw en de iconische propellervliegtuigen waarin ze hun vracht rond de wereld vlogen. Als ode aan de zware omstandigheden waarin ze werkten, presenteert PME Legend functionele, mannelijke collecties voor avontuurlijke globetrotters die de steden, jungles en bergketens van de wereld als hun achtertuin beschouwen.

Herfst-Winter 2019 collectie

De FW19 collectie combineert twee domeinen die – op het eerste gezicht – niet veel met elkaar gemeen hebben: vliegtuigkunst en poolexpedities. Maar het designteam van PME Legend, dat bekendstaat om hun out-of-the-box benadering van functioneel design, is erin geslaagd de design elementen van deze beide thema’s te vertalen naar een samenhangende, stoere en mannelijke collectie. In navolging van eerdere collecties is ook deze herfst-winter collectie geïnspireerd op een vliegtuigkunstproject in de woestijn van Arizona. Vlakbij de stad Tuscon vormt een gigantisch vliegtuigkerkhof daar de werkplek voor de Amerikaanse kunstenaar RETNA. Zijn werk ‘Warning shot’, een met de hand gespoten piece op de romp van een klassiek DC-3 vrachtvliegtuig, vormt de basis voor een serie cargo-geïnspireerde PME Legend items met details zoals double layering binnen artworks, hand geschetste artworks en verscheidene badges. In deze collectie staan met de hand getekende en gespoten, gelaagde geometrische vormen centraal. Verder kun je tapes als versterking verwachten, zowel letterlijk als vertaald naar artworks en textuurcombinaties. Shirts zijn zowel dressed-up als clean, terwijl andere productgroepen een wat ruigere, cargo-based look hebben. De kleurkaart heeft een opbouw bestaande uit vier kleuren, met een basis wit voor shirts. De belangrijkste kleuren zijn Salute (zwart), Raven (bruin/groen), Gothic Grape en Lead (petrol grey).

Poolexpedities

Net als hun vliegende collega’s hadden ook de poolonderzoekers uit vervlogen tijden behoefte aan functionele, duurzame kleding om hen te beschermen tegen de heftige elementen. Met een diepe buiging naar deze onverschrokken ontdekkingsreizigers, ligt de nadruk in deze FW19 collectie niet zozeer op artworks, maar op materialen, texturen, material blocking en cross-overs tussen productgroepen. Door de hele collectie heen krijgen deze elementen vorm in verschillende technieken, zoals versterkingen, en materialen als teddy, dekens, flanel en corduroy. Corduroy wordt niet alleen gebruikt als body fabric, maar ook als contraststof in kragen, flapzakken en voeringen. In de all-over artworks en prints herken je landschappen en camouflage, terwijl aardse kleuren als zwart, diepgroen en groenblauw de boventoon voeren.

 Curtis Jeans in Mood Indigo Dark

PME Legend draait om levend houden van cargo heritage. Daarom gaat de inmiddels al tijdloze Curtis Jeans in deze collectie zijn derde seizoen in, met een donkere, worn-in Mood Indigo Dark wassing. Deze unieke, opvallende afwerking verwijst naar de look van eindeloos gedragen jeans zoals de piloten uit vervlogen tijden ze droegen. De Curtis heeft een relaxte, functionele pasvorm. Het bovenbeen is ietsje wijd, met een smaller toelopende pijp voor een hedendaagse, stijlvolle look.

 

 

Meeuwis schoenen mode en sport en de PME Legend experts heten u van harte welkom op 11-12-13 okt plaats inMeijel .

Terug naar nieuws
Webshop SV Roggel Webshop SVVH Webshop RKMSV
Openingstijden
Maandag10.00 - 18.00
Dinsdag09.00 - 18.00
Woensdag09.00 - 18.00
Donderdag09.00 - 20.00
Vrijdag09.00 - 18.00
Zaterdag09.00 - 16.30
Copyright © 2019 Meeuwis Meijel. Alle rechten voorbehouden